Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort bakaliowy"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Białka ubij, dodaj cukier, żółtka, mąki, proszek, olej. Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem, piecz 50 minut w temp. 180°C. Gdy ostygnie, przetnij na trzy blaty.
Śmietanę zmiksuj ze śmietan-fixem. Blaty smaruj masą kajmakową, bitą śmietaną i znów masą. Masło zagotuj z wodą, dodaj kakao, cukier puder, schłodź. Udekoruj tort. Ułóż na nim bakalie.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Pani Lidia Zakrzewska mieszka w Kcyni</strong>Źródło: Dobry Tydzień