Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort bananowy"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37686
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3664
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 29
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37686
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3664
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 29
Składniki
Białka ubij z cukrem białym i wanilinowym. Połącz z żółtkami oraz mąką.
Masę wyłóż do tortownicy i piecz 35 minut w temperaturze 180°C.
? 2 banany rozgnieć. Masło utrzyj z żółtkami, dodając po łyżce masy bananowej.
Galaretkę rozpuść w pół szklanki wody. Tężejącą dołóż do masy i utrzyj. Rozsmaruj ją na biszkopcie, po czym wstaw do lodówki.
Białka ubij z cukrem. Dodaj galaretkę, rozpuszczoną w pół szklanki wody.
Ułóż pianę na masie, a na niej plasterki bananów i tężejącą galaretkę. Schłodź tort przed podaniem.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: trudnyŹródło: Telemax