Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort biały"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 406
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 406
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Miksując, dodawaj po jednym żółtku. Połącz obie mąki, wsyp do masy jajecznej, wymieszaj drewniana łyżką.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, piecz 30 minut w temp. 180° C. Gotowy placek przekrój wzdłuż, posmaruj masą marcepanową.
Do ciepłej żelatyny dodaj glukozę, rozpuszczone masło, ekstrakt, cukier puder i wyrabiaj ręką lub mikserem. Masę wygnieć, rozwałkuj, wyłóż na tort. Udekoruj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień