Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort biały"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1077
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6235
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1077
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6235
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Miksując, dodawaj po jednym żółtku. Połącz obie mąki, wsyp do masy jajecznej, wymieszaj drewniana łyżką.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, piecz 30 minut w temp. 180° C. Gotowy placek przekrój wzdłuż, posmaruj masą marcepanową.
Do ciepłej żelatyny dodaj glukozę, rozpuszczone masło, ekstrakt, cukier puder i wyrabiaj ręką lub mikserem. Masę wygnieć, rozwałkuj, wyłóż na tort. Udekoruj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień