Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jast bardz smaczny zrobiłam go na moje urodziny
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 335
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1422
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 145
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 335
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1422
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 145
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Do żółtek dodajemy ocet i proszek. Wlewamy do białek, dodajemy mąkę i mieszamy. Po upieczeniu biszkoptprzekrawamy na 3 części. Śmietane ubijamy z fiksami i łyżeczką cukru pudru, trochę odkładamy, resztę mieszamy z rozdrobionymi owocami.
Przekładamy w następującej kolejności ; biszkopt, bita śmietana, biszkopt, dżem, bita śmietana, biszkopt. Do odłożonej bitej śmietany dodajemy kilka kropel barwnika. Rozsmarowujemy krem i ozdabiamy drażetkami czekoladowymi. Na częćść ciasta wykładamy polewę. Z lentilek robimy oczy