Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort na Pierwsza Komunie świętą siostrzenicy
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10704
Polecam.
Odsłon: 268
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10704
Polecam.
Odsłon: 268
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Składniki
7 białek ubić z 10 łyżkami cukru na sztywno dodać 7 żółtka 12łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia delikatnie wymieszać upiec biszkopt około 30 min. w 180 stopniach drugi biszkopt upiec z takiej samej ilości składników przekroić na dwie części
do soku brzoskwiniowego dodać sok z cytryny spirytus można lekko osłodzić dolać 0,5 szklanki przegotowanej wody nasączyć biszkopty. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru dodać przestudzoną wcześniej rozpuszczoną żelatynę (2 łyżki żelatyny w 4 łyżkach wody ) dodać pokrojone brzoskwinie posmarować biszkopty na wierzch ubić śmietanę dodać żelatynę (1 łyżka żelatyny w 2 łyżkach wody) posmarować wierzch i boki udekorować według uznania u mnie kupiony kielich kwiatki z masy cukrowej oraz groszki kolorowe na różaniec