Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort czekoladowe serce"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę wymieszaj z sodą i przesiej. Mleko wlej do garnka, podgrzej, dodaj masło, mieszaj, aż się rozpuści. Jajka ubijaj z cukrem kilka minut, wlej gorące mleko, wymieszaj. Dodaj mąkę, delikatnie wymieszaj.
Formę w kształcie serca wyłóż papierem do pieczenia, wlej 1/2 masy. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C, wyjmij i wystudź. Wlej drugą część masy i upiecz.
Śmietanę ubij na sztywno. 10 dag czekolady zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj ze śmietaną. Na pierwszy blat wyłóż 1/2 kremu, przykryj drugim, wyłóż resztę kremu. Czekoladę rozpuść, udekoruj nią tort.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień