Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-miętowy"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 69
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 69
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Składniki
W rondelku roztop margarynę. Dodaj posiekaną czekoladę i kakao i mieszaj, aż się rozpuści. Wystudź. Mąkę wymieszaj z sodą i proszkiem. Do miski wbij jajka, wsyp oba cukry, zmiksuj. Wciąż miksując dodaj zawartość rondelka. Na koniec dodaj śmietanę na przemian z suchymi składnikami, delikatnie mieszając je łyżką. Ciasto przelej do do tortownicy. Piecz 40-50 min w temperaturze 180°C. Gdy wystygnie, przekrój na 4 blaty. 2. Galaretki rozpuść w 100 ml wrzącej wody. Przestudź. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec powoli wlewając galaretkę i aromat lub likier miętowy. Odstaw, by masa lekko stężała. 3. Pierwszy, drugi oraz trzeci blat ciasta posmaruj częścią kremu i ułóż jeden na drugim. Przykryj ostatnim kawałkiem ciasta. Wierzch i boki tortu posmaruj pozostałym kremem. Wierzch posyp wiórkami i startą czekoladą.
60 minut. Porcja: 550 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie