Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i ładny! :)
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 985
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1300
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6209
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 985
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1300
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6209
Składniki
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno.
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj ubitą śmietanę. Miksuj.
Dodaj wiórki kokosowe. Wymieszaj.
Gorącą kawę posłódź 2 łyżeczkami cukru. Przestudź.
Przygotuj krem czekoladowy w proszku.
Przygotuj biszkopty. Pierwszy blat nasącz jedną trzecią naparu kawowego. Posmaruj konfiturą.
Drugi nasącz również kawą. Przykryj kremem czekoladowym. Na nim rozprowadź masę z mascarpone, kremówki i wiórków kokosowym.
Połóż trzeci blat biszkoptu. Nasącz go kawą.
Wierzch i boki posmaruj kremem czekoladowym.
Przygotuj polewę czekoladową.Polej nią tort. Na koniec możesz posypać ciasto wiórkami kokosowymi.