Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort fasolowy posypany płatkami migdałów"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 34
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 34
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Składniki
Umytą fasolę zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia przepłucz ją, przecedź i ugotuj w osolonym wrzątku. Gdy będzie miękka, przetrzyj przez sito lub zmiksuj.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszysty krem. Stale ucierając, dodaj fasolę, posiekaną wanilię, proszek do pieczenia, migdały i kaszę manną. Na koniec połącz masę z białkami ubitymi na sztywną pianę.
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej przygotowane ciasto, po czym wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 30 minut. Gdy ostygnie, wyjmij je z formy, a następnie przetnij na trzy cienkie placki i przełóż dżemem.
Tak przygotowany tort posmaruj cukierniczą masą śmietankową i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.Źródło: Kurier TV