Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy tort bez pieczenia to coś dla każdego łasucha. Nawet dla takiego co z tortami mu nie po drodze.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1421
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12274
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1421
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12274
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ubić śmietanę z cukrem i mascarpone. Każdy biszkopt zanurzać w wodzie z sokiem i układać na dnie blaszki. Następnie rozsmarować porcję śmietany i rozłożyć na niej część jeżyn. Potem czynność powtórzyć aż do wyczerpania składników. Torcik wstawić do lodówki aby związał i przed podaniem udekorować listkami mięty.