Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przekładany tort na każdą okazję.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 83
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 721
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 83
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 721
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 44
Składniki
BISZKOPT KAKAOWY: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać na puszystą masę. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko dokładnie i powoli wymieszać. BISZKOPT KOKOSOWY: Białka ubić na sztywno później dodać cukier dalej obijając. Do puszystej masy wsypać wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. MASA KAWOWA: Z 2 szklanek mleka odlać pół szklanki. W tej połówce mleka rozrabiamy budyń, żółtka i mąkę. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mleko się zagotuje należy wlać rozrobiony budyń i zagotować ciągle mieszając żeby nie powstały grudki.
BISZKOPT KAKAOWY pieczemy ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 180' C; BISZKOPT KOKOSOWY pieczemy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180' C - pieczemy na złoty kolor; MASA KAWOWA: budyń po ugotowaniu studzimy i ucieramy z miękkim masłem dodając kawę cappucino
Po upieczeniu ciemne ciasto przekrajmy na pół, smarujemy masą kawową a na masę kładziemy ciasto koksowe następnie smarujemy masą i układamy ciemne ciasto. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!!!!