Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
CIASTO: Mak sparzyć (ja przelewam kilka razy wrzątkiem i zostawiam na noc pod wrzątkiem potem odsączam), przekręcić 2 razy. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mak, bułkę, miód płynny, proszek, olejek i pianę z białek. Piec w średnim piecu (150 st.) ok 1 gdz. Blacha wielkości 20 cm.
MASA: Jajka ubić na parze z cukrem. Ochłodzone jajka dodawać do utartego masła, potem kakao i spirytus.
Przełożyć ciasto masą, polać polewą czekoladową.
Smacznego!