Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 58
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 531
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 2370
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20268
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 58
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 531
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 2370
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20268
Składniki
CIASTO: Mak sparzyć (ja przelewam kilka razy wrzątkiem i zostawiam na noc pod wrzątkiem potem odsączam), przekręcić 2 razy. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mak, bułkę, miód płynny, proszek, olejek i pianę z białek. Piec w średnim piecu (150 st.) ok 1 gdz. Blacha wielkości 20 cm.
MASA: Jajka ubić na parze z cukrem. Ochłodzone jajka dodawać do utartego masła, potem kakao i spirytus.
Przełożyć ciasto masą, polać polewą czekoladową.
Smacznego!