Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 304
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 455
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 834
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 304
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 455
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 834
Składniki
Mak opłukać i gotować w wodzie ok.30 min wystudzony zemleć.
Jaja ubić z cukrem(jak do biszkoptu)dodać pozostałe składniki. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy, piec ok 45-50 min w temp. 180*.
Przełożyć masą kawową z odrobiną alkoholu.Pod krem można położyć warstwę winnego dżemu (mirabelki, morele)
Smacznego