Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja tortu powstałego z biszkoptów i słodkiego kremu migdałowego. Jest niezwykle słodki i niezwykle pyszny. ;)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
1. Migdały zalać wrzątkiem i po kilku minutach obrać je ze skórki. Następnie osuszyć i drobno zmielić. 2. Masło utrzeć na krem dodając stopniowo żółtka i przesiany cukier puder oraz migdały. 3. Ubić na sztywno śmietanę z łyżką cukru pudru oraz zagęstnikiem do śmietany. 4. Dodać śmietanę do maślanej masy. 5. Do kremu dodać startą skórkę cytryny oraz szczyptę cynamonu. 6. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć biszkopty jeden obok drugiego. W wolne przestrzenie można wypełnić rozdrobnionymi biszkoptami. 7. Na pierwszą warstwę biszkoptu nałożyć krem. Następnie ułożyć drugą warstwę biszkoptu i krem. 8. Krem na wierzchu wygładzić i ozdobić owocami. 9. Przykryć folią spożywczą, lekko docisnąć i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia tort jest gotowy do zjedzenia. :)
Smacznego! :)