Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem prosty do zrobienia. Efektowny i pyszny!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5522
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13696
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5522
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13696
Składniki
Odzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę. Dorzucać po jednym żółtka na zmianę z cukrem. Kiedy wszystko się ładnie połączy, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy 30 cm. Piec 50-60 min w temp. 160''''''''C. Zwykle podpiekam na początek sam dół, tak przez około 15 minut, później przestawiam na góra dół :) Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszą część nasączyć i rozsmarować marmoladę. Przykryć drugim krążkiem. Również nasączyć. Rozsmarować śmietanę i przykryć ostatnim krążkiem, który po nasączeniu także przykryć kremem. Udekorować. Masę śmietanową zrobić jak na opakowaniu. Wypróbowałam ją kilkakrotnie. Jest rewelacyjna! I smakuje wybornie.