Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem prosty do zrobienia. Efektowny i pyszny!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Odzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę. Dorzucać po jednym żółtka na zmianę z cukrem. Kiedy wszystko się ładnie połączy, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy 30 cm. Piec 50-60 min w temp. 160''''''''C. Zwykle podpiekam na początek sam dół, tak przez około 15 minut, później przestawiam na góra dół :) Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszą część nasączyć i rozsmarować marmoladę. Przykryć drugim krążkiem. Również nasączyć. Rozsmarować śmietanę i przykryć ostatnim krążkiem, który po nasączeniu także przykryć kremem. Udekorować. Masę śmietanową zrobić jak na opakowaniu. Wypróbowałam ją kilkakrotnie. Jest rewelacyjna! I smakuje wybornie.