Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki tort. Maliny cudownie łączą się z czekoladową nutellą. Tort można podawać w formie zmrożonej lub tylko schłodzonej.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4327
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4327
Składniki
Torownica 24 cm. Sucharki kruszymy w mikserze, mieszamy z nutellą, wykładamy na spód tortownicy, wyrównujemy i dociskamy. Schładzamy w lodówce.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukry. Cały czas miksując na średnich obrotach wlewamy powoli żelatynę. Spód równomiernie smarujemy śmietaną 18%, rozkładamy kilkanaście malin, wykładamy masę na spód i znów układamy maliny. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania galaretki. Galaretkę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy do wystudzenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na wierzch sernika. Wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia.