Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki tort. Maliny cudownie łączą się z czekoladową nutellą. Tort można podawać w formie zmrożonej lub tylko schłodzonej.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 853
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 869
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 853
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 869
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Składniki
Torownica 24 cm. Sucharki kruszymy w mikserze, mieszamy z nutellą, wykładamy na spód tortownicy, wyrównujemy i dociskamy. Schładzamy w lodówce.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukry. Cały czas miksując na średnich obrotach wlewamy powoli żelatynę. Spód równomiernie smarujemy śmietaną 18%, rozkładamy kilkanaście malin, wykładamy masę na spód i znów układamy maliny. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania galaretki. Galaretkę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy do wystudzenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na wierzch sernika. Wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia.