Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki tort. Maliny cudownie łączą się z czekoladową nutellą. Tort można podawać w formie zmrożonej lub tylko schłodzonej.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 724
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 724
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Składniki
Torownica 24 cm. Sucharki kruszymy w mikserze, mieszamy z nutellą, wykładamy na spód tortownicy, wyrównujemy i dociskamy. Schładzamy w lodówce.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukry. Cały czas miksując na średnich obrotach wlewamy powoli żelatynę. Spód równomiernie smarujemy śmietaną 18%, rozkładamy kilkanaście malin, wykładamy masę na spód i znów układamy maliny. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania galaretki. Galaretkę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy do wystudzenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na wierzch sernika. Wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia.