Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort mięsno- kapuściany"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1187
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1187
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 140
Składniki
ok. 65 minut
Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać mięso mielone. Przesmażyć razem, lekko rumieniąc.
Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać koncentrat, ew. cukier. Przestudzić, wymieszać z jajkiem i ryżem. W tortownicy wysmarowanej resztą oliwy wykładać warstwami liście kapusty i farsz. Wierzch ma stanowić kapusta.
Tort kapuściany wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC na ok. 40 min. Na ostatnie 10 minut wstawić do piekarnika pomidorki cherry. Tort wyłożyć na półmisek, udekorować pomidorkami, posypać umytym i posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Twoje Imperium