Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1465
Polecam.
Odsłon: 244
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 255
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1465
Polecam.
Odsłon: 244
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 255
Składniki
Zaparz kawę, wystudź. Serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem na najniższych obrotach. Śmietanę ubij na sztywno, wlej 3 łyżki kawy, delikatnie połącz z serkiem. Każdy blat biszkoptu nasącz likierem lub kawą.
Jeden blat ułóż na spodzie, posmaruj 1/3 kremu, przykryj drugim blatem, wyłóż 1/3 kremu, przykryj trzecim blatem, wierzch i boki posmaruj resztką kremu. Czekoladę rozpuść, wystudź, wylej na tort. Schładzaj 2 godziny.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień