Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troche pracochlonny ale jaki efekt....
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
oddzielić 7 żółtek od białek, białka ubić, dodać cukier, po jednym żółtku, mąke, wymieszać, na koniec 1,5 łyżki proszku do pieczenia, upiec w dużej prostokątnej blaszce w 180 st przez 40 min do suchego patyczka, tak samo postąpic z reszta jajek, mąki, cukru i proszku upiec w małęj tortownicy, oba biszkopty przekroić na trzy części
czekolade rozpuscić w0,5 l kremówki, reszte ubić, 2 łyżeczki żelatyny rozpuścic w odrobinie wody i dodać do czekolady, ostudzić, połączyć z ubitą śmietaną, posmarowac 2/3 cz kremu na dolnym prostokatnym biszkopcie, przykryć drugim, reszte kremu wymieszać z kawą (3 łyżki)rozpuszczalną i posmarować cały okrągły biszkopt oprócz boków i wierzchu, opakowanie kremu śmietankowego ubić z mlekiem i śmietanfixem, rozsmarować cały na prostokątnym torcie przykryć następnym, masło utrzeć z cukrem waniliowym i 3 łyżkami c pudru, dodać sok z cytryny, bardzo cienko posmarowac obydwa torty schlodzic
4 łyżeczki żelatyny rozpuscic w 80 ml wody podgrzać NIE GOTOWAĆ!!!! dodać glukoze, mieszająć podgrzewac ok minuty, ostudzić, do tego dodawać c pudru i wyrabiac mase aż osiągnie konsystencje plasteliny, mase rozwalkować cienko oblozyc obydwa torty(osobno), z górnej lewej strony prostokątnego tortu polożyc okrągly tort, z marcepanu zrobić miniaturke dziecka polożyć na okrągłym torcie, z masy cukrowej wyciać kołderke i przykryc figurke, udekorować wg uznania, u mnie róze niebieskie z masy zabarwione barwnikiem spozywczym , smacznego...