Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 190
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 331
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 648
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 190
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 331
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 648
Składniki
upiec biszkopt, przekroić na trzy części.
Krem: Mleko zagotować z cukrem. ostudzić. Masło utrzeć, dolewać ostrożnie zimne mleko i dosypywać mleko w proszku.
Galaretki i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. ostudzić. śmietanę ubić, dodać serki i zimną galaretkę.
Pierwszy spód biszkoptu naponczować i posmarować dżemem a następnie połową masy śmietanowej. Przykryć drugim krążkiem, nasączyć, teraz masa śmietanowa i pokrojone w koskę brzoskwinie. Przykryć trzecim krązkiem. Ja teraz smaruję boki śmietaną, dekoruję serduszkami i posypuję boki totru kokosem. w tym momencie ktoś musi mi teraz pomóc,bo obracam torta w poprzek a ktoś posypuje równomiernie kokosem). Teraz dopiero nasączam wierzch. Posmarować kremem. udekorować do woli. ja robiłam sama niebieski pisak tzn odrobinę kremu połaczyłam z niebieską galaretką. Dodam że ozdoby cukrowe zrobiłam sama. Trochę sie napracowałam i napisałam, ale chyba było warto. Dziś wieczorem będziemy kosztować (mąż jest chrzestnym). :)