Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253391
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253391
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
upiec biszkopt, przekroić na trzy części.
Krem: Mleko zagotować z cukrem. ostudzić. Masło utrzeć, dolewać ostrożnie zimne mleko i dosypywać mleko w proszku.
Galaretki i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. ostudzić. śmietanę ubić, dodać serki i zimną galaretkę.
Pierwszy spód biszkoptu naponczować i posmarować dżemem a następnie połową masy śmietanowej. Przykryć drugim krążkiem, nasączyć, teraz masa śmietanowa i pokrojone w koskę brzoskwinie. Przykryć trzecim krązkiem. Ja teraz smaruję boki śmietaną, dekoruję serduszkami i posypuję boki totru kokosem. w tym momencie ktoś musi mi teraz pomóc,bo obracam torta w poprzek a ktoś posypuje równomiernie kokosem). Teraz dopiero nasączam wierzch. Posmarować kremem. udekorować do woli. ja robiłam sama niebieski pisak tzn odrobinę kremu połaczyłam z niebieską galaretką. Dodam że ozdoby cukrowe zrobiłam sama. Trochę sie napracowałam i napisałam, ale chyba było warto. Dziś wieczorem będziemy kosztować (mąż jest chrzestnym). :)