Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 243
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1061
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 243
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1061
Składniki
KRĄŻKI : ubić jajka z cukrem, orzechy wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z pianą x3
MASA : cukier, mleko, kakao i cukier waniliowy zagotować gotując ciągle mieszając dodać łyżkę masła, 3 kostki masła utrzeć z żółtkami i dodać ostudzony krem na koniec powoli wlać spirytus
WKŁADKA KOKOSOWA : mleko i cukier zagotować i dodać kokos z łyżeczką maki ziemniaczanej gotować ciągle mieszając JA ZAWSZE ROBIĘ Z PODWÓJNEJ PORCJI WTEDY JEST DUŻO TEGO KOKOSU
PRZEŁOŻENIE : na pierwszy krążek masa znowu krążek znowu masa na to łyżką rozłożyć zimny kokos na to masa i ostatni krążek no i obsmarować dookoła tort resztka masy i obsypać kokosem zmieszanym z orzechami albo czym tam chcecie