Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort pomarańczowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Cały czas ubijając dodawaj po jednej łyżce cukru, a potem po jednym żółtku (nie powinno to trwać dłużej niż 6 minut). Dodaj mąkę, wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem, wlej masę, piecz przez 50 minut w temperaturze 160° C.
Śmietanę ubij, dodaj cukier i żelatynę. Biszkopt przekrój na trzy części. Pierwszą część posmaruj dżemem, przykryj drugą, którą posmaruj śmietaną, podobnie zrób z trzecią częścią.
Udekoruj cząstkami pomarańczy, zalej tężejącą galaretką, posyp płatkami migdałów. Wstaw na godzinę do lodówki.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień