Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2294
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2294
Składniki
Tort raffaelo Potrzebujemy: biszkopt: 5 jajek 1 szklankę cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 1 łyżkę octu krem: 500 ml śmietany kremówki 2 opakowania Śmietan-fix 200 g białej czekolady 200 g wiórków kokosowych dodatkowo: 100 g płatków migdałów 4 łyżeczki brązowego cukru 2 płaskie łyżki masła Wykonanie: Biszkopt przyrządzamy według -> przepisu <- Schłodzoną śmietanę lekko ubijamy, dodajemy Śmietan-fix i ubijamy do pożądanej konsystencji. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy ostygnie dodajemy do ubitej śmietany, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie do masy wsypujemy wiórki kokosowe, całość dokładnie mieszamy. Gdy biszkopt dobrze ostygnie, delikatnie i cienko odkrawamy z niego przypieczoną górę. Pozostałe ciasto przekrawamy na 2 części. Połowę masy kokosowej wykładamy na pierwszy placek, przykrywamy drugim i wykładamy resztę kremu. Gotowe ciasto chłodzimy min. 6h w lodówce. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier i migdały. Prażymy często mieszając aż uzyskają złotawy kolor. Ciasto posypujemy ostygniętymi migdałami tuż przed podaniem.