Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1175
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1175
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Tort: czekoladę pokruszyć,włożyć do małego garnka i rozpuszczać w kąpieli wodnej.Wyjęte wcześniej z lodówki masło pokroić i utrzeć z połową cukru na puszysty krem,wbijając pojedyńczo żółtka a następnie wlać roztopioną czekoladę. Ubić sztywną pianę z białek. Wymieszać delikatnie z resztą cukru i wlać do czekoladowego kremu. Dodać przesianą mąkę oraz proszek i starannie wymieszać. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm posmarować masłem, posypać mąką. Nagrzac piekarnik do temp. 180 st. i piec ok. godz.
Nadzienie : do dżemu morelowego dodać 2 łyżki wody i podgrzać na parze. Przekroić tort na dwie części ,posmarować dżemem i nałożyć warstwy na siebie.
Polewa: rozpuścić czekoladę z masłem, zostawić do wystygnięcia i lekko ubić mikserem. Udekorować tort polewą.