Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4379
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4379
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem oraz proszkiem, posiekaj z masłem. Wlej żółtka i zagnieć ciasto. Schłodź. Formę wylep ciastem. Piecz około 25 minut w temperaturze 180° C. Schłodź.
Żelatynę rozpuść, schłodź. Ser zmiksuj z cukrem, dodaj żelatynę, pokrojone owoce, wymieszaj. Masę rozłóż na cieście. Odstaw do stężenia. Rozpuść galaretki w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Lekko stężałymi polej masę serową. Schłodź, udekoruj.Źródło: Dobry Tydzień