Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łatwe w przygotowaniu, polecam dla osób które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapach ciasta od razu poprawia humor :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11104
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5414
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13342
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11104
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5414
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13342
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5099
Składniki
BISZKOPT: Jajka oddzielić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Ubijać. Do żółtek dodać ocet, olej, proszek do pieczenia - wymieszać. Następnie wlać całość do ubitych białek. Lekko wymieszać całość. Dodać mąkę, lekko wymieszać ciasto. Wlać ciasto do tortownicy i piec ok. 30/40 min. w temperaturze 200 stopni.
MASA: Śmietankę 30 % ubijać mikserem do zgęstnienia. Dodać 2 łyżki cukru pudru. Mieszać. Na końcu ubijania dodać ŚMIETAN-FIX.
Biszkopt rozdzielić na dwie części. Napączować herbatą z cytryną. nakładać na pierwszą warstwę bitą śmietanę. Przykryć drugą częścią biszkopta. Na górę nałożyć resztę bitej śmietany. Udekorować wg. uznania. SMACZNEGO :) ! ! !