Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7564
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2346
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 524
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7564
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2346
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 524
Składniki
biszkopt jasny przekrawamy na dwa
białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie wkładamy do kąpieli wodnej i dalej ubijamy ok.20-25 minut, odkładamy do wystygnięcia
margarynę ucieramy i dodajemy stopniowo przestudzone zaparzone białka, nastepnie dzielimy mase na dwie części.
pierwszą część ucieramy z masą krówkową z puszki a drugą z pokruszonymi batonikami
przekładamy torta; biszkopt jasny-3/4 masy z krówką-biszkopt orzechowy-masa z batonikami-biszkopt jasny-reszta masy krówkowej
z torta wycinamy nożem kształt spidermama (jak na zdjęciu) i odkrojonymi kawałkami obkładamy wierzch tortu żeby miał kształt wypukły a nie płaski
masę cukrowa zabarwiamy na czerwono (ja robię sama masę więc zabarwiam ją już w trakcie robienia),wałkujemy i obkładamy tort,docinamy z boków na równo i resztki masy zabarwiamy na czarno i wycinamy sieć, oczy i formujemy pająka,dekorujemy torcik i gotowe.
u mnie na zdjęciu kolor sieci jest inny bo niestety czarny barwnik nieprzyszedł na czas i musiałam improwizować :-)