Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 66
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 180
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 66
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 180
Składniki
biszkopt jasny przekrawamy na dwa
białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie wkładamy do kąpieli wodnej i dalej ubijamy ok.20-25 minut, odkładamy do wystygnięcia
margarynę ucieramy i dodajemy stopniowo przestudzone zaparzone białka, nastepnie dzielimy mase na dwie części.
pierwszą część ucieramy z masą krówkową z puszki a drugą z pokruszonymi batonikami
przekładamy torta; biszkopt jasny-3/4 masy z krówką-biszkopt orzechowy-masa z batonikami-biszkopt jasny-reszta masy krówkowej
z torta wycinamy nożem kształt spidermama (jak na zdjęciu) i odkrojonymi kawałkami obkładamy wierzch tortu żeby miał kształt wypukły a nie płaski
masę cukrowa zabarwiamy na czerwono (ja robię sama masę więc zabarwiam ją już w trakcie robienia),wałkujemy i obkładamy tort,docinamy z boków na równo i resztki masy zabarwiamy na czarno i wycinamy sieć, oczy i formujemy pająka,dekorujemy torcik i gotowe.
u mnie na zdjęciu kolor sieci jest inny bo niestety czarny barwnik nieprzyszedł na czas i musiałam improwizować :-)