Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4963
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4963
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Składniki
biszkopt 6 jaj ,5 łyżek mąki, cukier 1/2 szkl ,proszek do pieczenia(opcjonalnie bo wyrośnie na samych białkach) biszkopt: ubic białka na sztywno dodac cukier żółtka,na koncu dodac mąke rozdzielić na minimum 4 miseczki i do kazdej dodac inny barwnik spożywczy niebieski czerwony zielony, ,jeden można zostawić naturalny piec na jednorazowych blaszkach najlepiej upiec cienkie biskopty a więcej np. 6 biszkoptów 2czerwone,2niebieskie,zielony i naturalny bo ładniej wyglądają
krem mascarpone mascarpone ubicz dodając miękką białą czekolade|(nie gorącą bo się krem zważy) ilość czekolady zależy jak słodki chcemy zrobić krem. na mój torcik 2 mascarpone+ 1 i 1/2 białej czekolady krem rozsmarowujemy na każdym biszkopcie w miarę cienko na 4 biszkopty można dodac 1 warstwę dżemu wiśniowego by przełamać słodki smak. dekoracja dowolna