Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4923
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34397
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113757
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4923
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34397
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113757
Składniki
biszkopt 6 jaj ,5 łyżek mąki, cukier 1/2 szkl ,proszek do pieczenia(opcjonalnie bo wyrośnie na samych białkach) biszkopt: ubic białka na sztywno dodac cukier żółtka,na koncu dodac mąke rozdzielić na minimum 4 miseczki i do kazdej dodac inny barwnik spożywczy niebieski czerwony zielony, ,jeden można zostawić naturalny piec na jednorazowych blaszkach najlepiej upiec cienkie biskopty a więcej np. 6 biszkoptów 2czerwone,2niebieskie,zielony i naturalny bo ładniej wyglądają
krem mascarpone mascarpone ubicz dodając miękką białą czekolade|(nie gorącą bo się krem zważy) ilość czekolady zależy jak słodki chcemy zrobić krem. na mój torcik 2 mascarpone+ 1 i 1/2 białej czekolady krem rozsmarowujemy na każdym biszkopcie w miarę cienko na 4 biszkopty można dodac 1 warstwę dżemu wiśniowego by przełamać słodki smak. dekoracja dowolna