Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort twarogowy z brzoskwinią"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Składniki
Przesiej mąkę na stolnicę, dodaj miękkie masło, mielone migdały, cukier oraz jajko. Od razu zagnieć gładkie ciasto, owiń je folią i włóż do lodówki na noc, aby się uleżało.
Oddziel 2/3 ciasta i rozwałkuj je na cienki placek. Wyłóż nim formę na keks i wstaw do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu piecz w nagrzanym piekar- niku w temperaturze 180 °C przez ok. 15 minut. Po upieczeniu poczekaj, aż ciasto ostygnie. Zrób krem. Połącz twaróg z serkiem śmietankowym. Dodaj śmietanę, żółtka, budyń, cukier i dopraw likierem.
Brzoskwinie odsącz i pokrój w ósemki. Krem twarogowy rozsmaruj na cieście i równomiernie rozłóż na nim owoce. Resztę ciasta rozwałkuj, rozłóż na brzoskwiniach, dociśnij krawędzie i poprzekłuwaj wierzch widelcem. Piecz w 165 °C przez ok. 20 minut. Następnie posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp migdałami. Piecz ciasto jeszcze przez 20 minut. Czas przygotowania: 90 minut
Cena porcji: ok. 5 zł. Kalorie: porcja 307 kcal.Źródło: Na żywo