Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-09-2009
Efektowny tort urodzinowy dla dziecka. Pracochłonny, ale czasem warto dla uśmiechu dzieci:)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Ubić bitą śmietanę można dodać smietan fixu dla utrzymania odpowiedniej konsystencji bitej smietany.
Przekladac śmietaną i owocami kolejno 3 biszkopty . Mozna je nasączyć również odrobiną kawy lub kompotu z owoców. Z 4 biszkoptu uformować dach, jako wzmocnienie dachu podkładałam ruloniki z sciętego biszkoptu który mi sie mocniej podpiekł. Posmarować cienką warstwą bitej smietany ściany dach z zewnątrz tak by móc potem przymocować lukier.
Z rozwałkowanego lukru brązowego zrobić ściany i obkładać tort, kolejnie wykonać z żółtego lukru strzechę na dach- rozwałkowany lukier nacinać nożem miejsce przy miejscu. Z rózowego lukru wykonać rodzinkę świnek, z zielonego trwakę ścierając lukier na tarce, z białego kwiatki. Mocować świnki za pmocą kleju spożywczego. Smacznego