Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z biszkoptami i czekoladą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Składniki
Białka ubij z cukrem i żółtkami. Dodaj mąkę i kakao. Dno tortownicy wyłóż papierem, powoli wlewaj masę. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Żelatynę i kawę wymieszaj. Śmietankę i serek zmiksuj, dodaj cukier i kawę. Biszkopt przekrój, nasącz blaty i biszkopty. Na blat wyłóż 1/2 kremu, ułóż biszkopty, krem i drugi blat. Serek zmiksuj z cukrem, posmaruj wierzch i boki, posyp kakao. Udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień