Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z bitą śmietaną i migdałami"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 140
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 140
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, wsyp obie mąki, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 160° C.
Krem: żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Odstaw, aby ostygła. Śmietanę ubij z cukrem pudrem.
Ubijając, wlewaj powoli zimną żelatynę. Krem włóż do szprycerki, ułóż na cieście, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.Źródło: Dobry Tydzień