Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort z musem brzoskwiniowym i bitą śmietana na każdą okazję. Polecam na Urodziny i Imieniny :))
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 161
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i ubijać aż cukier się roztopi.Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką octu aż podwoi swoją objętość. Oba składniki wymieszać razem z mąką. Tortownicę posmarować masłem i bułką tartą.Wlać masę do tortownicy wyrównać, wstawić do piekarnika w temperaturze 180 stopni cencjusza na około 40 minut.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w szklance z gorącą wodą i ostudzić.Brzoskwinie z sokiem zmiksować w mikserze razem z cukrem waniliowym. Gdy galaretka będzie zimna połączyć ją z musem.Ostudzony biszkopt podzielić na pół.Tężejący mus wylać na jedną część biszkoptu dać do ostygnięcia aż mus stężeje.
Następnie ubić bitą śmietanę pod koniec dodać cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ostudzić aż będzie zimna. Zimna żelatynę pomalutku dodawać do ubitej śmietany. Biszkopt z musem przełożyć częścią bitej śmietany przykryć drugim biszkoptem resztą śmietany posmarować górę i boki.Udekorować według własnego uznania.Różyczki są wykonane z masy cukrowej. Polecam kupić z tej strony: http://allegro.pl/lukier-plastyczny-masa-cukrowa-kolory-250g-lublin-i3756181262.html