Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z kremem ajerkoniakowym"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę, 2 łyżki kakao i proszek do pieczenia. Wmieszaj ubite białka. Wlej ciasto do tortownicy. Piecz ok. 40 min w 180 st. Ostudź, pokrój na 4 blaty.
Czekoladę rozpuść z 2 łyżkami mleka. Dodaj do ubitej kremówki. Krem ajerkoniakowy przygotuj wg przepisu. Blaty przekładaj kremem ajerkoniakowym. Gotowy tort posmaruj masą czekoladową. Odstaw do lodówki.
Czas ok. 70 min; porcja – 480 kcal, cena 1,70 zł.Źródło: Świat kobiety