Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z kremem kokosowym"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 177
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 177
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Utrzyj masło. Dodaj 5 dag cukru, cukier waniliowy, 3 jajka, żółtko, mąkę, proszek. Dodaj mleko, skórkę i sok z jednej pomarańczy. Utrzyj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto, piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Białko schłodź i ubij z 5 dag cukru i połową wiórków. Masę wyciskaj szprycą na blachę z papierem, piecz 15 minut w temp.180°C. Zmiksuj mleko, 5 dag cukru, wiórki, mascarpone i żelatynę. Wyłóż masę na ciasto.
Udekoruj je bitą śmietaną, bezami maczanymi w czekoladzie i plasterkami obranych z białej błonki pomarańczy. Przed podaniem schłodź.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień