Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z masą gruszkową"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Podczas ubiajnia porcjami wsyp cukier. Pianę z białek wymieszaj z mielonymi migdałami, mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto migdałowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 30 minut.
Gruszki obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Proszek budyniowy rozmieszaj w 1/2 szkl. soku. Pozostały sok zagotuj razem z gruszkami. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj do zgęstnienia. Masę gruszkową rozsmaruj na spodzie migdałowym.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Rozsmaruj na wierzchu ciasta. Udekoruj startą czekoladą. Schłodź.Źródło: Tina