Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z masą gruszkową"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 92
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Podczas ubiajnia porcjami wsyp cukier. Pianę z białek wymieszaj z mielonymi migdałami, mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto migdałowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 30 minut.
Gruszki obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Proszek budyniowy rozmieszaj w 1/2 szkl. soku. Pozostały sok zagotuj razem z gruszkami. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj do zgęstnienia. Masę gruszkową rozsmaruj na spodzie migdałowym.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Rozsmaruj na wierzchu ciasta. Udekoruj startą czekoladą. Schłodź.Źródło: Tina