Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z polewą z białej czekolady"
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 78
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 513
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 123
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 78
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 513
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 123
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj masło, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, wlewaj ubite jajka. Wsyp mąkę, sodę, dodaj miód i śmietanę. Wymieszaj.
Podziel ciasto na 3 części. Każdy placek piecz około 15 minut w temperaturze 170° C. Ostudź.
Posmaruj placki dżemem wiśniowym. Czekoladę pokrusz do rondelka, podgrzewaj, aż się rozpuści. Kiedy lekko ostygnie, polej płynną czekoladą wierzch tortu. Udekoruj kleksami dżemu. Odstaw tort w chłodne miejsce do stężenia.Źródło: Dobry Tydzień