Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z pomarańczą i grejpfrutem"
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 102
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 82
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 102
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 82
Składniki
Białka ubij z cukrem na sztywno. Lekko zmiksuj z żółtkami, a następnie z przesianą mąką i kakao.
Wlej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 45 min w 160°C. Ostudzone ciasto przekrój na 3 blaty.
Żółtka utrzyj ze skórką otartą z cytryny i sokiem z pomarańczy. Dodaj cukier puder, pokrojone na kawałki masło i zmiksuj na gładki krem.
Oddzielnie wymieszaj twaróg, serek mascarpone i cukier puder.
Pomarańczę obierz i pokrój. Grejpfrut obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Mandarynki dokładnie osącz.
Na jednym blacie rozsmaruj 1/3 kremu pomarańczowego. Wyłóż część owoców i połowę kremu pomarańczowego.
Nałóż drugi blat i tak samo postępuj z kremem twarogowym. Przykryj trzecim blatem i całość posmaruj resztą kremu pomarańczowego.
Udekoruj grubymi wiórkami czekoladowymi i cząstkami owoców.
ok. 110 minut
Porcja ok. 340 kcal
Koszt porcji ok. 1,90 zł
Przepis na ok. 14 porcjiŹródło: Kobieta i życie