Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Składniki
Rozpuść czekoladę, ubij z masłem i żółtkami. Białka z cukrem ubij na sztywno. Połącz masy, dodaj mąkę z kakao i proszkiem. Piecz 50 min w 160°C. Ostudź, przekrój na 3 części.
Ugotuj budyń w mleku z cukrem. Ubij z roztopioną czekoladą i żółtkami. Posmaruj tym części korpusu. Na dwóch rozłóż truskawki i bitą śmietanę. Złóż tort i udekoruj.
Czas przygotowania: 90 minut (bez tężenia). Poziom: średniŹródło: TV14