Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna babka drożdżowa"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Do miski przesiej mąkę, zrób w niej wgłębienie. Łyżkę cukru oraz drożdże wymieszaj w gorącym mleku, po czym wlej do dołeczka w mące.
Wyrobione ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a następnie połącz z jajkami, resztą cukru oraz roztopionym masłem.
Przełóż masę do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ok. 50 minut.
Białko jajka utrzyj z cukrem pudrem. Tak przygotowanym lukrem polej babkę. Na koniec udekoruj ją plasterkami pomarańczy.
Czas przygotowania: 80 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV