Trociniak
Składniki
- Biszkopt jasny z 4 jaj upiec., 1 sztuka.
- Skladniki na krem:
- mleko, 1/2 litra
- cukier wanilinowy, 1 opakowanie
- cukier, niepelna szklanka
- maka pszenna, 2 lyzki
- maka ziemniaczana, 2 lyzki
- maslo, 1sztuka
- SKLADNIKI NA MASE JABLKOWA:
- galaretki agrestowe, 3 szuki
- woda, 1 litr
- jablka, 5-6 sztuk
- posypka:
- wiorka kokosowe-grube, 100 gram
- masla, 2 lyzki
- cukru, 2 lyzki
Składniki
- Biszkopt jasny z 4 jaj upiec., 1 sztuka.
- Skladniki na krem:
- mleko, 1/2 litra
- cukier wanilinowy, 1 opakowanie
- cukier, niepelna szklanka
- maka pszenna, 2 lyzki
- maka ziemniaczana, 2 lyzki
- maslo, 1sztuka
- SKLADNIKI NA MASE JABLKOWA:
- galaretki agrestowe, 3 szuki
- woda, 1 litr
- jablka, 5-6 sztuk
- posypka:
- wiorka kokosowe-grube, 100 gram
- masla, 2 lyzki
- cukru, 2 lyzki

Etapy przygotowania
KREM: Z pol litra mleka odlac pol szklanki i rozpuscic w nim obie maki. Reszte mleka zagotowac z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotujacego sie mleka wlac mleko z makami i ugotowac budyn. Po ostudzeniu utrzec z maslem.
MASA JABLKOWA: W 1 litrze goracej wody rozpuscic trzy galaretki i wystudzic. Gdy zacznie gestniec dodac surowe jablka starte na grubej tartce i wymieszac.
Biszkopt smarujemy polowa kremu budyniowego, na to wykladamy mase jablkowa ( dobrze tezejaca), zostawiamy do zastygniecia galaretki i wykladamy druga polowe kremu.
POSYPKA: Roztapiamy 2 lyzki masla i 2 lyzki cukru. Na suchej patelni prazymy na zloty kolor wiorka kokosowe nastepnie laczymy to razem, mieszamy i studzimy.
Posypujemy posypka ciasto i wkladamy do lodowki. PYCHA!!!
Przepis w Waszym wykonaniu (13)


Komentarze do przepisu (12)
Ostatnio komentowane przepisy

Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 226
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 149

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 889
Ostatnio komentowane przepisy

Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 226
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 149

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 889



Składniki
- Biszkopt jasny z 4 jaj upiec., 1 sztuka.
- Skladniki na krem:
- mleko, 1/2 litra
- cukier wanilinowy, 1 opakowanie
- cukier, niepelna szklanka
- maka pszenna, 2 lyzki
- maka ziemniaczana, 2 lyzki
- maslo, 1sztuka
- SKLADNIKI NA MASE JABLKOWA:
- galaretki agrestowe, 3 szuki
- woda, 1 litr
- jablka, 5-6 sztuk
- posypka:
- wiorka kokosowe-grube, 100 gram
- masla, 2 lyzki
- cukru, 2 lyzki
KREM: Z pol litra mleka odlac pol szklanki i rozpuscic w nim obie maki. Reszte mleka zagotowac z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotujacego sie mleka wlac mleko z makami i ugotowac budyn. Po ostudzeniu utrzec z maslem.
MASA JABLKOWA: W 1 litrze goracej wody rozpuscic trzy galaretki i wystudzic. Gdy zacznie gestniec dodac surowe jablka starte na grubej tartce i wymieszac.
Biszkopt smarujemy polowa kremu budyniowego, na to wykladamy mase jablkowa ( dobrze tezejaca), zostawiamy do zastygniecia galaretki i wykladamy druga polowe kremu.
POSYPKA: Roztapiamy 2 lyzki masla i 2 lyzki cukru. Na suchej patelni prazymy na zloty kolor wiorka kokosowe nastepnie laczymy to razem, mieszamy i studzimy.
Posypujemy posypka ciasto i wkladamy do lodowki. PYCHA!!!
Ciasto super. Zrobiłam w środę a dziś piątek i już prawie nic nie zostało :)
Ciasto genialne - łatwe w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Smak nieziemski:)
Bardzo dobre, łatwe w wykonaniu ciacho :)
Super ciasto przepis sprawdziłam-POLECAM!!!
Super ciasto!Polece znajomym!