Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trójkąciki z pianką malinową"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywno, pod koniec wsypując cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp mąkę, wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w temperaturze 180°C.
3 łyżeczki żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Do 50 dag malin dodaj połowę soku z cytryny oraz cukier. Podgrzewaj, aż owoce się rozpadną. Przetrzyj przez sitko. Do musu wlej ciepłą żelatynę, wymieszaj. Śmietankę ubij na sztywno. Wlej mus z żelatyną, delikatnie wymieszaj. Masę przelej na wystudzony spód biszkoptowy, wstaw do lodówki.
Resztę żelatyny rozpuść w niewiel kiej ilości wrzątku. Do 40 dag malin dodaj cukier puder i sok z cytryny, podgrzej, przetrzyj przez sitko. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Wylej na stężałą piankę, wstaw do lodówki. Udekoruj malinami i płatkami migdałowymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie