Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i dziecinnie proste w wykonaniu
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9592
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3237
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6689
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9592
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3237
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6689
Składniki
Mleko skondensowane wcześniej dobrze schłodzić, następnie podzielić na 3 równe części. W połowie szklanki przegotowanej wody rozpuścić 1 galaretkę. Ubijać ok. 3 minuty jedną część mleka, następnie dolać przestudzoną galaretkę. Ubić na gęsto ( nie musi być sztywne ). Wlać do tortownicy. Powtarzać te czynności jeszcze dwa razy z pozostałymi częściami mleka i galaretkami. Wlewać drugą warstwę dopiero po skrzepnięciu się pierwszej. Warstwy krzepną szybko, bo ok. 30 min. Naprawdę polecam i życzę smacznego.