Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowe ciastka z kremem"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 70
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 70
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Składniki
Cukier utrzyj z żółtkami, dodaj margarynę i mąkę. Wymieszaj z ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto podziel na dwie części – do jednej dosyp kakao. Rozlej na blasze: biały spód, ciemną górę. Piecz pół godziny w 180°C. 3. W gorącym mleku rozprowadź budyń w proszku.
Pół kostki masła utrzyj z dwoma żółtkami. Dołóż gęstniejący budyń i ubijaj tak długo, aż powstanie jednolita masa.
Trus kawki umyj, przekrój na pół. Rozłóż je na upieczonym placku i pokryj je kremem.
Wierzch można posypać startą na tarce gorzką czekoladą i udekorować truskawkami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 260 kcal.Źródło: Kurier TV