Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejna porcja słodkości z truskawkami. Sezon na nie jest krótki, więc trzeba go wykorzystać jak najlepiej. Upiekłam pyszne ciasto, które najlepiej smakuje jeszcze letnie.
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 33
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 209
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 33
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 209
Składniki
Do miski przełożyć miękka margarynę i chwilę miksować mikserem. Następnie dodać obydwa cukry i ucierać aż cukry się rozpuszczą. Potem dodać jajko i nadal ucierając dodawać po jednym żółtku. Gdy masa jest jednolita przesiać mąkę i proszek do pieczenia, wlać mleko i wymieszać ciasto. Gęste ciasto przełożyć do formy o wymiarach 22 x 29 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać bułką tartą. Umyte i osuszone truskawki obtoczyć w mące i ułożyć na cieście. Białka ubić na sztywno z cukrem a potem dodać kisiel i ubijać aż kisiel połączy się z pianą. Pianę wyłożyć na owoce i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 45. Upieczone ciasto wystudzić.