Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza wersja klasycznego tiramisu. Ja przygotowałam na 1- szą rocznicę ślubu
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Składniki
Z 0,5 kg truskawek połowę miksujemy z wodą na gładki mus. Drugą połowe kroimy w cienkie plasterki. Ubijamy mikserem żółtka z cukrem do momentu aż masa zacznie gestnieć i zmieni kolor na bardziej biały. Do masy dodajemy mascarpone i delikatnie mieszamy aż żóltka połączą sie z mascarpone.
Biszkopty zanurzamy z obu stron w musie truskawkowym i układamy ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpownym ( ja użyłam blaszki 25x25cm). Na biszkopty wykładamy połowę masy z mascarpone i wyrównujemy. Układamy pokrojone w paski truskawki. Nastepnie znowu powtarzamy warstwę z biszkoptami. Wykładamy resztę masy z mascarpone i wyrównujemy całość. Układamy plasterki truskawek wg. uznania. Ja ułożyłam w kształt serca. Schładzamy w lodówce 3-4 godziny a najlepiej całą noc. Smacznego