Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie truskawek i delikatnego kremu :)
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 290
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 148
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 987
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 290
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 148
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 987
Składniki
Truskawki posypać cukrem, rozmrozić. Odlać sok, który truskawki puściły w trakcie rozmrażania. Truskawki zmiksować, następnie dodać do nich rozpuszczoną w odrobienie ciepłej wody żelatynę.
Jajka sparzyć. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości, osobno ubić na sztywną pianę białka.
Dodać serek Mascarpone i dokładnie wymieszać.
Do masy serowo-jajecznej wmieszać delikatnie ubite białka.
W pucharkach układać kolejno: biszkopty (moczone w soku z truskawek - jeśli soku jest zbyt mało można dolać do niego trochę soku jabłkowego), krem, truskawki itd... Jeśli ktoś obawia się kremu z surowymi jajkami, można zastąpić je śmietaną kremówką (150ml) ubitą z łyżką cukru pudru. Wtedy ucieramy serek z cukrem pudrem i dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy i krem gotowy :) SMACZNEGO :)