Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dla smakoszy truskawek
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11517
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 67
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7903
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155055
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1100
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11517
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 67
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7903
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155055
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1100
Składniki
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Wlewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem,pieczemy 25 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasta przekrajowujemy na 2 placki.
MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki miksujemy z wodą, (1/4 szkl. odlewamy) następnie zagotowujemy, do gorącego musu dodajemy galaretkę, mieszamy dokładnie, studzimy.
KREM: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy ze śmietan- fixem. Dodajemy czekoladę oraz pozostawiony mus.
Przełożenie ciasta: biszkopt-mus truskawkowy- biszkopt- krem- gorzka czekolada