Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie do przygotowania
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 52
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 70
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 108
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 52
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 70
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 108
Składniki
Cukier,jajka i aromat ubić na puszystą piankę, dodawając przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przelać na dużą blachę i piec w 170*C przez 20 min.
Galaretki rozpuścić w 1szklance gorącej wodzie po ostygnięciu połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i zostawić do lekkiego stężenia.
Ciasto przeciąć na pół i wyłożyć na nią masę truskawkową, przykryć drugą połówką. Następnie śmietanę ubić na sztywno dodawając cukier waniliowy i śmietan fix .
Wyłożyć śmietaną na wierzch i posypać startą czekoladą. Odstawić do lodówki na ok.2h