Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie do przygotowania
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Cukier,jajka i aromat ubić na puszystą piankę, dodawając przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przelać na dużą blachę i piec w 170*C przez 20 min.
Galaretki rozpuścić w 1szklance gorącej wodzie po ostygnięciu połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i zostawić do lekkiego stężenia.
Ciasto przeciąć na pół i wyłożyć na nią masę truskawkową, przykryć drugą połówką. Następnie śmietanę ubić na sztywno dodawając cukier waniliowy i śmietan fix .
Wyłożyć śmietaną na wierzch i posypać startą czekoladą. Odstawić do lodówki na ok.2h