Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, znikl w mgnieniu oka, moze sluzyc rowniez jako ciastko do kawy
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
ubic piane z bialek, dodac cukier potem zoltka a na koniec maki z proszkiem, ciasto wylac na sredniej wielkosci blaszke natluszczona i posypana bulka tarta, piec prze 35-40 min w 180 st. gdy ciasto ostygnie, przekroic na trzy czesci
ubic kremowke, dodac cukier puder, 1/3 czesc zostawic do dekoracji, reszte wymieszac z galaretkami rozpuszczonymi w 1i 1/2 szkl wody, gdy zacznie gestniec przelozyc biszkopt, odlozona kremowka pozmarowac wierzch i boki placka, truskawki przeciac na pol i ulozyc na kremie w odstepach a pomiedzy posypac platkami migdalowymi, ok 8 kostek czekolady rozpuscic w kapieli wodnej i cienkim strumieniem polac pomigdalach, ciasto schlodzic, smacznego