Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, znikl w mgnieniu oka, moze sluzyc rowniez jako ciastko do kawy
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 267
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 267
Składniki
ubic piane z bialek, dodac cukier potem zoltka a na koniec maki z proszkiem, ciasto wylac na sredniej wielkosci blaszke natluszczona i posypana bulka tarta, piec prze 35-40 min w 180 st. gdy ciasto ostygnie, przekroic na trzy czesci
ubic kremowke, dodac cukier puder, 1/3 czesc zostawic do dekoracji, reszte wymieszac z galaretkami rozpuszczonymi w 1i 1/2 szkl wody, gdy zacznie gestniec przelozyc biszkopt, odlozona kremowka pozmarowac wierzch i boki placka, truskawki przeciac na pol i ulozyc na kremie w odstepach a pomiedzy posypac platkami migdalowymi, ok 8 kostek czekolady rozpuscic w kapieli wodnej i cienkim strumieniem polac pomigdalach, ciasto schlodzic, smacznego